14 gün sonra dolar kuru bu rakama ulaşacak

TAKİP ET

Türkiye'de 22 Haziran'da toplanacak olan Para Piyasaları Kurulu bu süreçte de yeni faiz kararını açıklayacak.Türkiye'de 22 Haziran'da toplanacak olan Para Piyasaları Kurulu bu süreçte de yeni faiz kararını açıklayacak. Türk Lirası'nın son dönemlerde kaybettiği güven ve değersizleşmesi sonrası bunu korumakla görevli olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrası yeni ekonomi yönetiminde Mehmet Şimşek ile rasyonel politikalara geçiş yapacağını işaret etmişti.

GÖZLER 22 HAZİRAN'DA

Mehmet Şimşek'in de arzusuyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın başına Hafize Gaye Erkan getirilirken, bu süreçte de ekonomi piyasalarında ki beklenti ortodoks politikalara dönüleceği ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından faiz artırım kararı çıkacağı yönünde gerçekleştiDolar kurunun da yaz aylarından hemen sonra yatay bir seyir izlemesinden hemen sonra da seçimle beraber yaşanan sert yükselişlerin; dövizin üzerinde ki baskının da gevşetildiği şeklinde değerlendirmeler yapılırken; yatırımcılara da bu süreçte yol göstermeyi hedefleyen TCMB'nin de her ay yayınlamış olduğu Piyasa Katılımcıları Anketi raporunun da Haziran sayısı kamuoyu ile paylaşıldı.


Gelen rapora göre de 26'sı finansal sektör olmak üzere de 8 profesyonel ve 4 reel sektörden katılımcılara yer verilirken toplamda da 38 kişiyi bulan katılımcıların cevapları ile Haziran ayı ve yıl sonunda da görülmesi beklenen dolar/TL paritesi ortaya çıktı.

FAİZ BEKLENTİSİ 17,5 OLDU

Katılımcılar önceki rapor da yüzde 8,5 faiz oranı değişmeyeceğini ifade ederken 22 Haziran tarihli toplantıda ise faizlerin 17.5'a yükseltileceğini belirtti.

14 GÜN SONRA GÖRÜLECEK DOLAR KURU

"Bankalararası döviz piyasası dolar kuru beklentiniz nedir?" sorusuna dair de yanıt veren katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru bir önceki anket dönemi 23,09 TL iken şimdilerde ise 26,18 TL'ye yükseldi. yanıt veren katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 23,09 TL iken, bu anket döneminde 26,18 TL oldu.

12 ay sonra ki beklenti 28,99 TL oldu. Haziran ayı sonrası tahminler gelirken 14 gün sonra da görülmesi beklenen dolar kurunun 23,92 TL olduğu ifade edildi.

TCMB Mehmet Şimşek Hafize Gaye Erkan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu PPK