Kurtuluş Kuş Zorla Mahkemeye Götürüldü

TAKİP ET

Şarkıcı Kurtuluş Kuş, Aydın'ın Efeler ilçesinde otel odasında B.B'ye (19) nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Davayla ilgili mütalaasını açıklayan savcı, şarkıcı Kuş'un 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

 

Şarkıcı Kurtuluş Kuş, 27 Şubat 2022 tarihinde konser için geldiği Aydın'ın Efeler ilçesindeki otelde kaldı. İzmir’de yaşayan B.B. isimli hayranı, sarkıcı Kuş’a hediye getirdiğini belirterek oteldeki odada yanına gitti. Daha önce sosyal medyadan tanışan ikili, sabah 04.00 sıralarında yüz yüze bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından Kuş ve hayranı olan kız otelden ayrıldı. Birkaç gün sonra savcılığa giden genç kız, şarkıcı Kuş’tan şikâyetçi oldu. Kuş hakkında hayranı olan B.B. adlı kıza karşı 'nitelikli cinsel saldırı' suçunu işlediği iddiasıyla iddianame hazırlandı. İddianamenin Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilmesinin ardından şarkıcı Kuş, B.B’ye yönelik cinsel saldırı suçlamasıyla 12 yıl kadar hapis istemiyle yargılanmaya başladı.

 

YURT DIŞI YASAĞI KONULMUŞTU

 

Tutuksuz yargılanan Şarkıcı Kuş’un daha önce 5 kere reddedilen yurtdışı yasağı istemi, Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık’ın avukat kızı Melek Gökçen Alıcık’ın, davaya müdahil olmasıyla kabul edilmişti. Son olarak, sanık Kuş’un duruşmaya gelmesi için polis memurlarının adresine gittiği ancak Kuş’un mahkemeye adres değişikliği yaptığını bildirmediği ve bunun üzerine görevli polislerin tutanak tuttuğu ortaya çıktı. 13 Şubat'taki duruşmada sanığın bir sonraki duruşma zorla getirilmesine karar verildi.

 

MAHKEMEYE ZORLA GETİRİLDİ

 

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmaya şarkıcı Kurtuluş Kuş ile birlikte mağdur B.B ile taraf avukatları katıldı. Tanıkların olay gününe ilişkin ifadelerini vermesi sonrası B.B, sanık Kurtuluş Kuş’un cezalandırılmasını istediğini söyledi. Kuş ise tanıkların beyanlarına itirazda bulunmazken duruşmada konuşmadı. Mağdur B.B’nin avukatı Burcu Ece Güler, sanık Kuş’un tutuklu yargılanması talebinde bulundu.

 

12 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

 

Savcılık davaya ilişkin mütalaasını açıkladı. Mütalaada mağdur B.B’nin olayın ardından yapılan beden muayenesinde basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek yaralanmasının olduğunun hastane raporunda görüldüğü belirtilerek sanık Kurtuluş Kuş hakkında 12 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

 


“O KUŞ ARTIK UÇAMAYACAK”

 

Mahkeme heyeti, ara kararında Kuş için tutuklama talebini reddederek adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmasına hükmetti. Duruşma 2 Ekim’e ertelendi. Duruşma sonrası polis ekipleri Aydın Adliyesi önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Duruşmanın ardından sarkıcı Kurtuluş Kuş, korumaları eşliğinde adliyenin arka kapısından araca binerek adliyeden ayrıldı. Mağdur B.B. ise Kuş’un korumalarına tepki göstererek, “O kuş artık uçamayacak. Hak ettiği cezayı alıp cezaevine girecek” diye bağırdı.

Kurtuluş Kuş Aydın Adliyesi polis cezayı Burcu Ece Güler avukat